São Vicente

Image

Year

Status

Client

2021
Ongoing
Private

The project is an overall rehabilitation and extension of a building located in Telheiro de São Vicente, in Lisbon, flanking the medieval city walls - Muralha Fernandina. It consists of a 17th century building, originally built to house professionals working in the construction of the neighbouring Monastery of  São Vicente de Fora, one of Lisbon’s most important temples, dedicated to its patron saint. The project creates two independent family homes.  The intervention contemplates the increase of one floor to the existing building; the adoption of traditional building techniques, such as the Saia-e-camisa ceilings (consisting of plank boards juxtaposed at different heights), typical of the original interiors and a new mediterranean design for the garden in the patium.

Image horizontal
Image horizontal

R. Miguel Bombarda, 224

4050-377 Porto

Newsletter

e-mail

All rights reserved

© Atelier Sergio Rebelo

Newsletter

By hitting Subscribe, you agree to our Terms of use and Privacy Policy